Si hay futuro (La Polla Records)

Un mundo entero se quema a si mismo para hacer pomadas para sus quemaduras.
Un arbol que arde, de él sale papel para que se escriba de la arbolación.
Los hombres trabajan para poder vivir, en fabricas de armas que los mataran.
Ciudades del futuro tumbas de los vivos, vivos del futuro muertos en ciudades...
Políticos locos guian a las masas que les dan sus ojos para no ver que pasa.
Aun con tu ceguera veras a los listos contar su dinero, listos pero muertos.
(La Polla Records, "Si hay futuro" de "No somos nada", 1987)

dijous, 28 de febrer del 2013

L'espectacle parlamentari d'ahir...


Un parell d’integrants de la plataforma OjocontuOjo vàrem poder presenciar ahir la sessió parlamentària a la que es votava la creació d’una comissió per estudiar els efectes de les bales de goma.
No és aquest el nom de la comissió i tampoc entrarem nosaltres a valorar els conceptes polítics que van portar a alguns dels grups parlamentaris a la presentació de dues propostes amb iguals o similars objectius.
No entrarem a valorar el perquè ERC va votar contra una comissió que inclogués al seu nom el concepte “bales de goma”, tot i que entenem que havent donat estabilitat al govern de CiU els hi fes nosa aquesta designació.
Com no entrarem a valorar el fet que Iniciativa quan va estar al govern res va fer per prohibir la seva utilització. Tot i que ahir el seu representant va reconèixer explícitament el seu greu error. Això ja és un pas endavant.
La ciutadania l’únic que espera ja de l’espectacle parlamentari són resultats pràctics i poc ens importen les paraules que, repetides una i altra volta, poc sentit tenen quan s’utilitzen frívolament amb el mer objectiu de que se les endugui el vent. No oblidem que fa dos anys tots els grups van votar a favor d’una comissió semblant i tot plegat va quedar, un cop més, en no-res.
Tan sols aspirem, ja, a contrastar la capacitat humana dels qui suposadament ens representen.
De la sessió d’ahir podem constatar la demagògia. La demagògia dels qui pretenen convertir víctimes en culpables, assenyalant les víctimes tot ratllant la ignomínia. En especial la demagògia del representant del PP que va ser capaç, sense caure-li la cara de vergonya, de parlar de la “violència extrema” dels manifestants que segons ell ha provocat, sempre, l’actuació policial.
Ara per ara i durant els darrers anys, mai, cap víctima de cap, suposat, violent manifestant ha patit les greus lesions que han patit les víctimes de la violència policial. Violència que, a més, sempre s’ha mostrat indiscriminada. I no fa falta allunyar-se en el temps, parlem de tres mesos enrere. I no ens referim només a la nostra amiga Ester. I ho sap tothom.
Tothom excepte, pel que sembla, el representant del Partit Popular.
I és per això que, sí, parlem de violència policial. Violència de la qual pot ser víctima qualsevol  dels ciutadans. Indiscriminadament.
I no us enganyeu. Ni preteneu enganyar ningú. No justifiquem la “violència extrema” dels manifestants. Però un contenidor cremat o un aparador esmicolat no és comparable a una cara destrossada. A una cara destrossada pels qui han de mantenir la llei.
Vàrem poder, també, constatar la demagògia del representant de CiU. Demagògia que el va portar, no en una sinó en diverses ocasions, a parlar d’accidents quan s’hi referia a les quatre persones que durant el seu mandat han patit l’explosió del glòbul ocular com a resultat de les agressions policials.
Accidents!
Accidents amb noms i cognoms. Accidents amb número de placa. Ocult, sí, però amb número de placa...
No som optimistes.
No som optimistes però esperarem.
Esperarem per tenir esperança.
Esperarem que no sigui necessari un mort.
Esperarem que us adoneu que la ciutadania està farta de les vostres calumnies.
Esperarem que la vostra capacitat humana floreixi. I que sigueu capaços de prohibir la utilització d’aquests projectils mortals que la policia empra contra la ciutadania que suposadament hauria de defensar.
I continuarem esperant perquè l’Ester sigui l’última víctima.
Barcelona, 28 de febrer de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada